TERIMA KASIH SUDI SKODENG BLOG SAIA,,DAH TENGOK TU RAJIN-RAJIN KAN LA JARI TU FOLLOW BLOG SAIA,,KALAU DA FOLLOW TU,SILA LAH TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SHOUTBOX SAIA,,,BAWAK SEKALI ANGKATAN TENTERA ANDA FOLLOW SAIA YA,, =D

pengikut setiaku,, =)

Tuesday, 29 April 2014

INGATKU DALAM DOAMU..

Alhamdulillah selamat sampai kat rumah.. semalam last jadi pelajar KOLEJ MATRIKULASI TEKNIKAL JOHOR. sedih sangat nak tinggalkan kawan2 kat sana..maklumlah masing2 jauh.. ade yang kat Selangor la..Kedah la...urm, bila la dapat jumpe dorang lagi..untuk kawan2 aku yang aku sayang sangat2.. aku nak mintak maaf kat korang kalau ade buat silap dan salah sejak kita jadi kawan selama 10 bulan ni.. aku hanya manusia biasa yang tak lari  dari kesilapan yang sengaja mahupun tidak sengaja..aku takkan lupakan kenangan kita semua..susah senang korang tetap setia bersama aku..

SYAHIRAH: Terima kasih sebab tak henti2 suruh aku study bile aku malas nak study.. terima kasih tolong bagi kucing2 ku makan setiap pagi bila aku lambat bangun. terima kasih sudi jadi roomate aku selama 10 bulan..aku mintak maaf sebab buat teruk sangat time malam birthday kau tu..hehe..nanti datang JB jangan lupa datang Kulai gak tau.. 

SHAHRANI: Cha...terima kasih tau sudi jadi kawan dan roomate aku..kalau kau tak masuk MTG.6 mesti sunyi bilik tu...terima kasih ceria kan hari2 aku.. mintak maaf kalau aku ade sakit kan hati kau ke.. halal kan makan  dan minum yang kau belanje..hehe aku doakan jodoh kau dengan MR.A kau tu kekal..nanti  da dapat orang  Perak tu jangan lupa  singgah Johor ye..

FARAH NABILA: Acik!!!!! rindu la aku nanti kat mulut becuk kau tu..duk dekat je kat Skudai tapi masing2 bukannye keluar rumah....nanti rajin2 la ajak aku turun Skudai  ke..JB ke.. jangan la duk terperap je kat bilik tu...bile la dapat lepak dengan kau lagi...enpon aku penuh dengan gambar kau...mane2 mesti ade muka kau..haishh..hehe..terima kasih tuk semua.. 

AINI: aku tau aku banyak buat salah kat kau..orang yang paling banyak aku buat salah adalah dengan kau...terima kasih sudi jadi kawan aku walaupun aku banyak kenekan kau.. kutuk depan2 kau.. gelak kan kau..tapi serius aku rindu nak kacau kau... kau banyak bersabar dengan aku.. terima kasih Aini..sayang kau..muahh..hehe..jangan menangis pulak ye,,hehe

ADHIA: wey!! aku rindu nak main kucing dangan kau.. terima kasih sudi jaga sama2 kucing2 tu.. bagi makan kucing, kasik ubat kucing bile kucing2 tu sakit, tanam kucing mati,ajar aku cara jage kucing...tak lupa jugak ajar aku dalam pelajaran...aku rindu nak tengok kau lukis....nanti kalau kau da ade Manga sendiri jangan lupa bagi tau aku tau...jangan lupa  aku  tau... haa.. jangan bagi orang lain panggil kau Muncit..aku sorang je  boleh panggil kau Muncit...hehe.. kalau kau masak nasi minyak jangan lupa jemput aku..

AQMIR: terima kasih sudi ajar  aku Awam dalam kuliah... terima kasih kasik  aku study sama2 dengan korang kat cafe... jaga Adhia baik2 tau... aku mintak maaf kalau de buat salah kat kau..nak cakap banyak nanti Adhia marah pulak..hehe.. aku tunggu kad dari korang ye..

AQMAR: terima kasih jadi sumber inspirasi aku selama ni.. terima kasih sudi jadi kawan aku... aku banyak buat silap kat kau... aku doakan supaya kau dapat jumpa seseorang yang dapat sempurnakan hari2 kau nanti.. jangan risau kat U nanti ramai yang kau akan jumpe ye.. 

aku harap dapat jumpe  korang lagi... terima kasih atas segalanya... SAYANG KORANG SEMUA!!!




Tuesday, 15 April 2014

Event terakhir kami di KMTJ...

Semalam hari yang paling aku tak kan lupakan...semalam sambut birthdays 3orang...tengah hari sambut birtday madam Nanthini..budak E2T10 yang sambut tapi dorang ajak aku skali sebab madam pown ajar aku skali..madam pelik kenapa aku ade skali..hehe...saya baru je register masuk E2T10 madam..hehe..

Petang ketorang ambik air tasik kat belakang aspuri untuk malam pulak..hehe..macam2 air ktorang ambik...ade air tasik, air longkang, air oren yang da basi seminggu tak buang, air akuarium kura2 campur dengan sabun..hehe...memang busuk la..ktorang nak sumbah Along dengan Syah sebab nak sambut birthday dorg time malam...birthday Along da lame lepas tpi tak sambut..Syah pulak birthday hari ni...hehe..skali sambut la...Syah tak tau ktorang nak simbah dia skali...dia ingat nak simbah Along aje so dia la yang tolong ceduk air tasik tu..huhu







Macam biasa malam kena keluar asrama...ktorang memang slalu lepak bilik tuto...budak2 laki tipu Along..dorang cakap Miss Sarah buat kelas malam ni...tu yang dye turun awal tu..tapi tetap start lambat sebab ahli tak cukup...





Bila semua dah sampai masing2 dah sedia la...ktorang nak gerak g belakang bilik tuto tapi spoi la..Sir Masturi pulak round..haishh..hampir kantoi siot...bila dia da gerak budak2 laki terus angkat Along pergi tempat gelap supaya tak kantoi...kat situ la masing2 simbah air yang ktorang ambik tadi petang..hehe..memang busuk gila la...dok tengah simbah Along tetiba Ateh simbah Syah pulak..haha..ingatkan nak simbah Syah time balik nanti tapi da kena dulu dah..haha







Lepas sesi simbah-menyimbah sesi potong kek pulak..busuk2 potong kek..haha...kebanyakkan tak makan pown...dok calit2 krim kat muka...abis muka aku naik jerawat....haishhh....

Masing2 da kotor gila dah...so ktorang balik asrama awal...aku,Syah dengan Acik balik dulu..Cha2 dengan Ain tengah main dengan Ucu pulak...lambat pulak Cha2 balik...ada air lagi air yang ktorang buat tu aku simpan...akhirnya Cha2 dengan Ain balik jugak...

Mula2 relax dulu...bila aku nampak Syah masuk tandas aku panggil Cha2,Acik dengan Ain pergi tandas...hehe...terduduk terus Syah kena air busuk tu...last2 ktorang basah skali...alang2 da basah lencun terus la..haha...memang best la...

Ingat dah abis da...pukul 12.00 ktorang wish kat Syah..lepas wish ape lagi kena lagi la dengan kitorang..haha..kesian gila kat Syah..tu yang paling teruk ktorang buat kat dia..sampai da nak nangis dia...hehe...

Sorry Syah....ktorang buat semua ni sebab ktorang sayang kat kau...nak bagi kenangan antara kita..lepas ni mungkin tak dapat kumpul sama2 lagi..tak dapat duduk sebilik lagi...kita tinggal 2 minggu lagi je kat matrik ni...jangan marah tau..hehehe....

Saturday, 5 April 2014

MY LOVELY COLLEGE (KMTJ 13/14)-

Assalamualaikum~

Hari ni matrik aku buat sukaneka antara kampung2 kolej kediaman kami..
Ade kampun AURUM, KRIPTON, RADON dan THORIUM semperna 
MY LOVELY COLLEGE..

Sebenarnya pertandingan yang lain da lama bertanding...hari ini untuk sukaneka je..untuk hari ini games bermula pukul 8.00 pagi sampai pukul 11.30 pagi dan bersambung pada pukul 5.00 petang sampai pukul 7.00 malam...

Banyak pertandingan yang dipertandingkan seperti Musang Berjangut, Basikal Lambat, Tarik Tali dan banyak lagi lah..nak sebut satu2 semput pulak aku nanti...untuk gamed petang pulak de Taji Ayam, Baling selipar, Bola Beracun dan lain2.,,


























Malam pulak majlis penutupan
 MY LOVELY COLLEGE..
Setiap kampung de buat persembahan..
Sebelum tu kampung2 mempunyai tema sendiri seperti Superhero, Retro, Orang Asli dan Pahlawan Melayu..
Persembahan pulak de Dikir Barat, tarian Bollywood, tarian Moden dan tarian Tradisional...
Dan JUARA untuk keseluruhan dimenangi kampung THORIUM!!!