TERIMA KASIH SUDI SKODENG BLOG SAIA,,DAH TENGOK TU RAJIN-RAJIN KAN LA JARI TU FOLLOW BLOG SAIA,,KALAU DA FOLLOW TU,SILA LAH TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SHOUTBOX SAIA,,,BAWAK SEKALI ANGKATAN TENTERA ANDA FOLLOW SAIA YA,, =D

pengikut setiaku,, =)

Monday, 22 August 2011

MALAM YANG SUNYI................


malam semalam seperti biasa hari Ahad aku dengan family aku buka puasa kat kampung,,, 
tapi semalam kitoang sekejap je kat sana sebab kitorang kena hantar kakak aku pergi rumah kawan dia kat Pontian,,, 
so lepas maghrib kitorang gerak,, 
ayah aku lalu jalan yang gelap+sunyi sepi,, 
da sampai kat prt. Panjang ayah aku ada dapat satu massage kosong,,, 
dari siapa pun tak tahu,,, 
da sampai kat simpang tiga ayah aku belok secara tiba-tiba,, 
sebab kat situ tak ada lampu,,, 
selalunya ada lampu,,maybe rosak kot,,, 
lepas belok tu,,tiba-tiba kereta ayah aku berbunyi,,, 
dan terasa macam tayar nak tercabut,,, 
then ayah aku pun parking kat tepi jalan,,, 
time tu yang ada kat dalam kereta > ayah,mak,kakak, 2 adik aku dan aku,,, 
masa ayah aku berhentikan kereta, aku tengok sekeliling,,, 
terasa seram gila cause kiri kanan hutan+ tak ade lampu jalan+tak banyak kereta,,, 
seram tuuuuuu,,,,*nasib baik bulan puasa 
lepas tu ayah aku call pakcik aku,,, 
mase ayah aku call pakcik aku aku sempat tengok jam,,, 
''ala,,baru 8.30,,,'' 
lepas setengah jam menunggu, pakcik aku akhirnya tiba,, 
ayah aku suruh pakcik aku hantar akak aku pergi rumah kawan akak aku bersama dengan mak aku,,, 
so yang tinggal kat situ hanya ayah, 2 adik aku dan aku,, 
pergh!!! 4 orng je tu,,, 
MENAKUTKANNN!!!! 
then ayah aku call sedara ayah aku yang bekerja kat bengkel kereta,,, 
tak lama tu,,,sedara ayah aku tu datang dengan kawan dia,,, 
diorang la yang uruskan kereta ayah aku tu,,, 
masa tunggu diorang betul kan kereta, 
adik aku yang paling kecik ade nyanyi satu lagu,,, 
lagu ape?? dia nyanyi lagu raya,, 
tapi dia pergi ubah lirik lagu tu,,, 
nak tahu dia nyanyi macam mana?? 
sebelum tu korang ingat tak lagu Selamat Hari Raya?? 
kan ada lirik yang macam ni,,

--> mintak mak kuih sepotang,, 
      saya mahu makan kerna perut kosong,,, 

ha,,,ingatkan,,,oky sekarang dengar versi adik aku pulak,,, 

-->mintak mak kain putih,, 
     saya mahu pakai bile...... 

dia belum abis nyanyi lagi aku da suruh berhenti,,, 
mane tak nye,,, 
cuba korang nyanyi or dengar org sebut kain putih,, 
haissshhhh,,,, 
naik semua bulu tengkuk aku,,, 
da la kiri kanan hutan, gelap gelita pulak tu,,, 
tunggu punya tunggu punya tunggu,,, 
akhirnya siap juga diorang betulkan kereta tu,, 
aku tgok jam da pukul berapa,,, 
''11.00 MALAM!!!!'' 
gila la,,,lama tu,,, 
then lepas tu kitorang patah balik rumah nenek aku sebab dekat untuk tunggu mak aku,,, 
kitorang gerak balik ke rumah pukul 11.30,,, 
tibe rumah aku tak tahu pukul berapa sebab aku terus TIDUR!!!!!!

0 comments:

Post a Comment