TERIMA KASIH SUDI SKODENG BLOG SAIA,,DAH TENGOK TU RAJIN-RAJIN KAN LA JARI TU FOLLOW BLOG SAIA,,KALAU DA FOLLOW TU,SILA LAH TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SHOUTBOX SAIA,,,BAWAK SEKALI ANGKATAN TENTERA ANDA FOLLOW SAIA YA,, =D

pengikut setiaku,, =)

Thursday, 14 July 2011

SUNGGUH PERIT KURASAKAN

ADUH!!!! SAKITNYA!!!! 
itu la ungkapan yang sering aku sebut,,, 
betapa peritnya kesakitan ini,,, 
mengapa aku harus merasa kesekitan ini,,, 

walaupun ia terlalu perit ku rasai,,, 
namun ku yakin ia berakhir dengan apa yang ku harapkan,,,, 
sabar dan tabah akanku tanamkan di dalam diriku ini,,, 
semoga mimpi-mimpiku menjadi nyata,,, 

tetapi,,, 
berapa lamakah lagi harusku rasai,, 
setiap hari kurasakan semakin sakit,,, 
walaupun ku tahu,,, 
jikaku masih teruskan juga ia akan bertambah teruk,,, 

biarlah,,, 
moga apa yang kuimpikan tercapai akhirnya,,, 
hanya mampu aku berserah kepada-Nya,,,

wah,,,mukadimah yang sungguh nenyentuh hati,, 
dengan apa yang aku lafaskan diatas tadi,,, 
apa yang korang bayangkan,, 
adakah korang fikir aku sedang dilanda kekecewaan,,, 
oh,,,no no no no,,,, 
harap2 ia tak berlaku,,, 

sebenarnya aku dalam proses belajar main gitar,, 
dari dulu aku nak sangat belajar main benda alah ni,,, 
tapi tak da yang nak ajar aku,,, 
 nak harapkan satu-satunya abang aku,,, 
urhhh,,,HAMPEH,,,, 
kedekut gilak nak ajar aku,,, 

sekarang ni aku tengah belajar bersama-sama dengan Eyya,,, 
Eyya ni pun teringin sangat nak goreng gitar,,, 
maklumla,,,dia nk jadi macam NAJWALATIF,,, 

kat rumah aku try main gitar abang aku,,, 
tapi bila aku main aje,,, 
ia menghasilkan bunyi yang sungguh ergh,,entah la,,, 
susah aku nak cakap,,,

tapi tak ape,,, 
aku cakap gak bunyi tu macam ape,,, 
bunyi tu macam bunyi periuk,kuali,mangguk yang bertaburan,,,
aku pun pelik asal bunyi macam tu,,,, 
padahal kord yang aku guna betol,,, 
ni mesti gitar abang aku yang LAPOK,,,,  

da la guru yang ajar aku tu suruh tekan tali gitar tu kuat2 bila main,,, 
habis jariku hancur tekan tali gitar abangku tu,,, 
guru tu cakap tekan tali tu sampai terkena kayu gitar,,, 
tapi bila aku tekan gitar abangku,,, 
talinya terapung walaupun aku tekan sekuatnya,,, 

adoi,,,memang hancurla jariku ini,,, 
bila da hancur mula lah nak tumbuh kematu,,, 
tapi,,aku tetap dengan pendirian ku,,, 
akan ku gapai impian ku itu,,,



0 comments:

Post a Comment