TERIMA KASIH SUDI SKODENG BLOG SAIA,,DAH TENGOK TU RAJIN-RAJIN KAN LA JARI TU FOLLOW BLOG SAIA,,KALAU DA FOLLOW TU,SILA LAH TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DI SHOUTBOX SAIA,,,BAWAK SEKALI ANGKATAN TENTERA ANDA FOLLOW SAIA YA,, =D

pengikut setiaku,, =)

Friday, 27 May 2011

Hamiza or Mastura???

sebelum korang dengar story aq 
mesti korang nak tahu tentang diri aku kan,,,
okey okey,,
aku perkenalkan nama aku dulu,,, 
nama sebenar aku Norhamiza Zulhairi 
(bermaksud bijaksana,cantik dan kuat)
selalunya orang panggil aku dengan tiga nama 
1- Emyza 
2- Ammy 
3- Mastura 
Mastura???mesti korang pelik kan dengan mana aku yang ketiga tu,, 
 tu gelaran aku kat rumah aje,, 
aku sendiri pelik dari mana parents aku dapat nama tu,,, 
aku tengok nama sebenar aku dengan nama mastura tu 
memang tak ada kene mengene,, 
jauh bezanya dari segi perkataan, ejaan dan sebutan,,, 
soalan paling aku takut bila orang tanya dekat aku ialah 
'siapa nama kamu??' 
(tak ada soalan lain apa nak tanya)
soalan tu paling aku fobia dan allergic 
lagi2 kalau keluarga or sedara jauh yang tak tahu nama aku 
yang tanya soalan tu
bila diorang tanya mula lah aku pikir beribu kali 
mana nama yang patut aku bagi tahu 
 hamiza or mastura??? 
kadang2 aku nyesal gak sebab ada 2 nama yang berbeza ni 
tapi aku tetap bersyukur 
sebab dalam seluruh keluarga aku
 tak ada orang yang ada 2 nama macam aku
boleh dikatakan aku ni unik gak sebab ada 2 nama
( unik la sangat,,,,,,,,)
by the way,,
thans for my parents cause give me two beautiful name,,,=D





0 comments:

Post a Comment